Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten apetycznie podany śledź z burakami to punkt obowiązkowy kiedy najdzie mnie ochota na śledzia:). Nietypowe podanie wzbudza ciekawość gości. Dla mnie to zdecydowany numer jeden jeśli chodzi o śledzika:)
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 721
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 295
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 183
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 564
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 721
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 295
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 183
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 564
Składniki
Śledzie (odsączone z oleju, umyte i wysuszone), obrane jabłko i ogórka konserwowego kroimy w drobną kostkę. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Buraki gotujemy, obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy.
Na półmisku układamy kolejno paski warstwy białej i czerwonej. Warstwę białą posypujemy posiekanym szczypiorkiem.