Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledziowe ukryte pod orzeźwiającym greckim sosem tzatzyki.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Wymoczone śledzie kroimy na kawałki, układamy na półmisku. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę, solimy, odstawiamy na 10-15 minut. Odlewamy sok z ogórka. Do odciśniętego ogórka dodajemy jogurt, majonez, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem, solą i pieprzem. Sos wykładamy na śledzie, dokładnie rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem ozdabiamy plasterkami ogórka, koperkiem i ziarenkami czerwonego pieprzu.