Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, słodkawe i chrupiące skrzydełka z piękną glazurą. Smakują jak azjatyckie przekąski.
papier do pieczenia, blacha lub naczynie do zapiekania
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 51
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 577
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 51
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 577
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Składniki
Na skrzydełkach nacina się skórę i wyłamuje się staw- wtedy będą "proste". Skrzydełka trzeba obficie posypać przyprawą pięć smaków i solą. Piecze się je 1 h, przykryte kawałkiem papieru do pieczenia. Po tym czasie smaruje się je glazurą i dopieka 15 minut już bez przykrycia. Glazura: miesza się miód z sosem sojowym, keczupem/ pastą chili/ jeszcze starty/ posiekany imbir i sezam.
Nie trzeba tłuszczu, skrzydełka są wystarczająco tłuste. Przygotowywałam jednocześnie skrzydełka o dwóch smakach.
Smacznego :)