Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po warszawsku z pastą jajeczno- chrzanową. Idealny na Święta i imprezy. Smaczna i efektowna przekąska na świąteczny stół ,zachwyci nie tylko smakiem,ale i wyglądem gości.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 282
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 282
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Składniki
Schab natrzeć miksturą i pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia , mięso upiec w rękawie ok. 1.15 h i studzić. Wywar spod mięsa przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę ( jeśli jest zbyt mało wywaru trzeba uzupełnić wodą ) Następnie, mięso pokroić w plastry ok 2cm . Każdy plaster ma mieć zrobioną tzw. kieszonkę. Składniki na farsz połączyć razem i napełnić kieszonki napełnić farszem. Zalepić szczypiorkiem. Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką Udekorować wedle uznania Smacznego.