Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Walentynkowa przystawka :* Oczywiście nie tylko na Walentynki, bardzo smaczna. Troszkę podobna do greckiej...
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Składniki
Kapuste pekińską kroimy w bardzo grube kawałki (sałatę rwiemy na kawałki), cebulę kroimy w krążki. Pomidory kroimy na kawałki i usuwamy z nich miąższ. Można użyć pomidorków koktajlowych, które dzielimy tylko na pół. Ogórek kroimy w plasterki. Oliwki dzielimy na połówki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przygotowujemy sos koperkowy według przepisu na opakowaniu - mieszamy go z wodą i oliwą. Wybrałam sos koperkowy bo wydaje mi się najbardziej odpowiedni do łososia. Fete pokrojoną w kostkę wrzucamy do sałatki i bardzo delikatnie mieszamy - tak, żeby feta się nie pokruszyła. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Po nałożeniu sałatki na talerz dodkładamy do niej łososia. Sałatkę podałam z przygotowanym pieczywem czosnkowym.
SMACZNEGO!