Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Składniki
Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.