Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy wieczorem chce nam się jeść, a nie bardzo chcemy, to zawsze można sobie przygotować taką oto sałatkę ;)
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 101
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1235
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5747
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 101
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1235
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5747
Składniki
Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika. Do miski skroić umyte i wypestkowane śliwki. Dodać obrane i pokrojone owoce-truskawki i kiwi.
Na końcu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Ja ich nie odcedzałam, bo zależało mi na ich "soczystości". Wierzch posypać słonecznikiem i całość delikatnie wymieszać. Nakładać do pucharków/miseczek i każdą porcję polać łyżką kremówki. Można przystroić listkiem mięty. Smacznego!