Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z kurczakiem aromatyzowana czosnkiem i chrupiącymi grzankami jest pożywna i pyszna. ;)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Składniki
Rozgrzej średnio opiekacz lub piekarnik. Podpiekaj kostki chleb 2-3 minuty, aż będą złotobrązowe, po czym wyjmij i przełóż je na talerz.
Każda pierś kurczaka włóż między dwa kawałki foli kuchennej i spłaszcz wałkiem do ciasta na grubość 1 cm. Posmaruj mięso oliwą z oliwek, natrzyj czosnkiem i dopiero świeżo zmielony pieprzem.
Rozgrzej patelnie grillową i smaż kurczaka przez 10 minut po każdej stronie, po czym lekko go ostudź.
Pokrój mięso w paski. Porwij sałatę na niewielkie kawałki i włóż ją do miski. Posyp wiórkami parmezanu pokrojonym przy pomocy obierka do ziemniaków. Dodaj grzanki oraz kurczaka i nałóż majonez wymieszanych wcześniej z jogurtem i musztardą Dijon.