Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka,prosta,pyszna,tylko 3 składniki!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Brokuły umyć,pokroić na różyczki,różyczki wrzucić na wrzątek na 3-4 minuty. Nie należy gotować brokuł do miękkości...musza być chrupkie! Wyjąć i poczekać aż ostygnął.
Szynkę pokroić w plasterki ok 1x1cm (osobiście nie lubię sałatek drobno krojonych-lecz to zależy oczywiście od upodobań każdego Smakera)
Pestki wrzucić na rozgrzaną patelnię i upażyć na złoty kolor. Można dosolić do smaku.
Schłodzone brokuły,szynkę,pestki i majonez połączyć ze sobą i delikatnie wymieszać. Mojonezu lepiej użyć mniej niż więcej..sałatka nie powinna być zbyt "majonezowa".
Dosmaczyć solą i pieprzem i włożyć na minimum godzinkę do lodówki.