Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, mięsne...czegóż chcieć więcej? No, może więcej sajgonek :P
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 130
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 268
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 423
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 280
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 130
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 268
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 423
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 280
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso mielone z cebulą, następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, startą marchew, sos sojowy i dusimy kilka minut pod przykryciem. W tym czasie gotujemy ryż na sypko, odcedzamy i lekko studzimy. Farsz odparowujemy, dodajemy sos ostrygowy i cukier, smażymy przez chwilę. Studzimy, dodajemy ryż, posiekaną natkę, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papier ryżowy moczymy w wodzie (pojedynczo). Na każdy układamy farsz i zawijamy tak jak krokiety. Smażymy na głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem orientalnym.