Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny starter
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1646
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 132
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 117
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1646
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 132
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 117
Składniki
Przegrzebki podduszamy na maśle przez jakieś 3-5 min. Sos przygotowujemy w garnku do którego wrzucamy miąższ świeżej figi, wlewamy wino czerwone półsłodkie, mieszamy i doprowadzamy do niewielkiej redukcji płynu. Przegrzebki układamy na talerzu lub muszli pod przegrzebka dajemy plasterek sera gorgonzola, a świeża fige kroimy na ćwiartki u układamy obok.