Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tropikalny i orzeźwiający deser z ryżu i owoców.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Składniki
Ryż gotuję pod przykryciem /bez worka/ w lekko posolonej i osłodzonej wodzie /półtorej porcji wody w stosunku do ryżu/. Po około 10 minutach zalewam kremówką. Minimalizuję płomień, intensywnie mieszam i czekam, aż zrobi się gęsto-kleista masa. Ananasa obieram, kroję w kostkę i blenduję na mus. Ryż zdejmuję z gazu. Studzę. Dodaję musu ananasowego. Z melona wycinam kulki. Siekam pistacje. Posypuję ryż, dodając chia i goji. Polewam miętowym syropem. Koronuję świeżą miętą.