Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od smaku ajvaru jestem chyba uzależniona i dodaję go do wszystkiego , do czego się da. Tym razem spróbowałam dodać do ryby po grecku i smak okazał się strzałem w dziesiątkę.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5367
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5367
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Składniki
Rybę posolić i skropić sokiem z cytryny. Obtaczać w jajku i mące ziemniaczanej. Smażyć na oleju. Warzywa zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dusić na oleju do miękkości, podlewając bulionem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie. Na koniec dodać koncentrat , ajwar i sok z pół cytryny. Doprawić wg własnego smaku. U mnie jest to czubata łyżka cukru bo lubię smak winno-słodki. Układać w półmisku warstwami: ryba-warzywa aż do wyczerpania. Ryba i warzywa powinny być gorące. Odstawić na dzień by smaki się przegryzły.