Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba po grecku z dorszem i warzywami, idealna na wigilijny stół.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler zatrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Rybę umyć, osuszyć, obsypać solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię z olejem i podsmażyć cebulę. Następnie w raz z cebulą podsmażyć resztę warzyw. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać przecier pomidorowy i dusić całość pod przykryciem 20 minut. Na końcu solimy do smaku. Rybę obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Do naczynia kolejno wykładamy marynatę z warzyw i przekładamy kawałkami ryby. Całość należy ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowe !!!