Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolmopsy to nic innego jak marynowane zawijane filety ze śledzia. W Polsce zwyczajowo jest to danie postne. Może być również podawane jako zakąska.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Filety moczymy 2 - 3 godziny w wodzie. Następnie osuszamy i rozkładamy skórą do dołu. Każdy filet smarujemy musztardą Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Ogórki i paprykę kroimy w słupki
Na każdym filecie układamy kilka piórek z z cebuli, ogórka i paprykę. Ciasno zwijamy i spinamy je drewnianymi szpadkami/wykałaczkami
Zagotowujemy wodę z cukrem, przyprawami i pozostałą cebulą. Dodajemy ocet, chwilkę razem gotujemy, a następnie zalewę studzimy Rolmopsy układamy w słoikach i zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwa dni.