Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie zna słonej galarety. Od zawsze gościła na naszych polskich stołach w czasie spotkań rodzinnych i przyjęć. Dzisiaj zapraszam na wielkanocną odsłonę tego dania. Jej przygotowanie może i zajmuje chwilę czasu ale za to na stole prezentuje się bardzo efektownie. Do jej przybrania możecie użyć dowolnych warzyw oraz ziół, by było wiosennie i kolorowo.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 974
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 974
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Jajka obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, chrzan, przyprawy i szczypiorek. Całość mieszamy. Gotową pastę nakładamy na brzeg szynki i zwijamy rulony, które układamy na półmisku. Całość dekorujemy warzywami lub ziołami.
Do letniego bulionu wsypujemy żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu. Chwilę mieszamy aby się dobrze rozpuściła. Roladki zalewamy przygotowanym bulionem i chłodzimy przez całą noc w lodówce.