Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada o ostrym smaku, prosta i łatwa w przygotowaniu . Rolada smakuje na ciepła jak i również na zimno jako smaczna przekąska przy rodzinnym stole.
folia aluminiowa, miska, tarta, łyżka,
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5916
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 58
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5916
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 58
Składniki
Rozłożyć folię aluminiową, na foli ułożyć plasterki boczku tyle plasterków jak dużą chcemy roladę, (u mnie było 12 plastrów ). Mięso mielone doprawić na ostro według uznania i swojego smaku. Dodać jajko dokładnie wymieszać. Na plastrach boczku rozłożyć mięso mielone. Górę posypać startym żółtym serem. Roladę zwijać ściągając folię. Po zwinięciu gotową już roladę ponownie owinąć folią i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30 minut. Po tym czasie roladę wyjąc z piekarnika zdjąć folię, posmarować rozbełtanym białkiem posypać prażoną cebulką i ponownie włożyć na 10 - 15 minut do piekarnika. Podawać na ciepło albo na zimno. Smacznego.