Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada pieczona z dodatkiem boczku i suszonych owoców nie jest wcale sucha i świetnie nadaje się na przystawkę lub pokrojona w plastry na kanapki.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Składniki
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozkroić na cienki płat. Sól zmieszać z pieprzem i papryką i natrzeć mięso z obu stron. Odstawić w chłodne miejsce na dwa dni. Po tym czasie schab umieścić w głębokiej misce i zalać zimną wodą na godzinę by mięso "odsolić:" Osuszyć papierowym ręcznikiem. Pesto rozrzedzić odrobiną oleju posmarować schab z jednej (wewnętrznej strony). Następnie rozłożyć równomiernie na całej powierzchni słupki boczku oraz śliwki i morele. Ciasno zwinąć w rulon. Obwiązać sznurkiem. Zrumienić na rozgrzanym oleju a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pół kostki smalcu (ok. 100 g), 2 łyżki sosu sojowego, listek, ziele, 1/2 szklanki wody i 1/2 szklanki czerwonego wina ( u mnie domowe z ciemnych winogron). Piec pod przykryciem około 1,5 godziny w 180 stopniach polewając od czasu do czasu schab wytworzonym płynem.