Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ziemniaczana rolada ,mimo czasu jaki trzeba poświęcdić na przygotowanie jest zawsze mile widziana na moim stole.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Składniki
Ugotowane (już zimne) ziemniaki przekręcić przez maszynkę, dodać jajko, sól i mąkę( nie zadużo bo ciasto będzioe zbyt twrde). Zagnieść i rozwałkować na ściereczce posypanej mąką w prostokąt.
Kapustę poszatkować i odgotować. Na patelni podsamżyć grzyby rozmrożone . Jeżeli używamy świeżych trzeba je najpierw odgotować. Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, kapuste i przyprawić do smaku nsolą i pieprzem. Farsz najlepiej zimny wyłozyć na ciasto, zwinąć powoli roladę i przynieść na blaszkę.Można posmarować jajkiem. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180stopni.