Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na letnie ciepłe wieczory.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 231
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 231
Składniki
+ Końcówki szparagów odciąć (3 cm), a pozostałe części pokroić na 3 cm kawałki . + Cebulę pokroić w kostkę. + Czosnek posiekać + Pomidorki przekroić na połowę.
+ Cebulę zeszklić na oliwie, dodać ryż i podsmażać ok 1 minuty. + Wlać wino i 200 ml bulionu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu. Jak ryż wypije płyn wlać następną porcję i tak aż ryż będzie kleisty.
+na niewielkiej ilości tłuszczu oddzielnie smażymy pokrojone szparagi i czosnek. (4-5 minut)
Kiedy ryż jest gotowy ,dodajemy podsmażone szparagi, pokrojone pomidorki, masło , parmezan i posiekaną pietruszkę. Wszystko mieszamy ,przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut.