Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne południe trzeba coś zjeść, ale nie bardzo mamy ochotę na coś konkretnego, a na pewno nie wchodzi w grę duży posiłek. Przygotowałem więc talerz przekąsek, podawany w każdej restauracji i konobie jak wybrzeże długie. Tu zwany rapski taler.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Składniki
Takie pomidory jak ten, na zdjęciu obok, pół kilo sztuka, słodkie jak miód, mięsiste – można je jeść bez opamiętania.
Do takiego lunchu obowiązkowo chleb – jest ich tu bardzo duży wybór, ale największym powodzeniem cieszy się białe pieczywo – bjeli kruh, bagietki kukurydziane – bageta s kukuruzom, ciabata; mnie bardzo smakuje slanac – paluch drożdżowy polany gęstą solanką jak lukrem (na zdjęciu). I oczywiście oliwa do maczania chleba – bez tego nie ma tu posiłku.
I jeszcze jedno „oczywiście” – wino!