Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki zjadam zarówno na obiad jak i na podwieczorek. Robi się je szybko ze składników, które zawsze mam w swojej kuchni. Tym razem, korzystając z dobrodziejstwa lata jakim są świeże owoce, racuchy polałam wyśmienitym sosem malinowym.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Jajko, cukier wanilinowy, mąkę i mleko dokładnie ze sobą łączę za pomocą miksera. Ciasto powinno być gęste. Jeśli będzie zbyt płynne, należy dodać odrobinę mąki i ponownie zmiksować.
Za pomocą łyżki formuję niewielkie placuszki, które smażę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Teraz zabieram się do przygotowania sosu. Maliny i cukier miksuję ze sobą. Gotowe placuszki polewam owocowym sosem.