Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są łatwe do przygotowania, a mimo to zachwycą każde podniebienie. Mogą być dobrym pomysłem na obiad, kolację lub mogą pełnić rolę przystawki.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 805
Składniki
Marchew, ser i pieczarki trzemy na tarce o gruby oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Z pozostałych składników przygotowujemy ciasto (najlepiej wszystkie składniki połączyć mikserem). Do ciasta dodajemy przygotowana marchew, ser, cebulę i pieczarki. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy na rozgrzanym oleju. Racuszki są pyszne. Świetnie spiszą się jako danie główne (np. z dodatkiem kefiru) lub jako przekąska. Przy czym są łatwe do przygotowania. Na pewno wszystkim zasmakują. Polecam!