Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Składniki
Z pierwszej pomarańczy wycinamy cały miąższ. Obieramy, a następnie między błonami wycinamy miąższ. Wrzucamy do blendera, dodajemy jajko i serek waniliowy - całość miksujemy. Przelewamy do średniej wielkości miski. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dosypujemy stopniowo, ciągle mieszając do przygotowanej wcześniej masy z serka. Z drugiej pomarańczy usuwamy nożem skórkę, następnie wycinamy miąższ i kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, porcjami nakładamy ciasto, na nie po kilka kawałków pokrojonej pomarańczy. Smażymy do zarumienienia się racuchów z obu stron - na wolnym ogniu. gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem - podajemy;)