Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie racuchy mogą być zarówno słodką przekąską jak i daniem głównym. Polecam!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9122
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 212
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 482
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9122
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 212
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 482
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i kilka łyżek mąki. zrobić zaczyn i pozostawić na kilka minut, by ruszył. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe.
Po wyrośnięciu w miarę luźne ciasto nakładać łyżką.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. W tym czasie zmiksować truskawki z dodatkiem cukru i kefiru.
Usmażone racuchy podawać polane musem truskawkowym. Smacznego!