Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę że są osoby które uwielbiają naleśniki ? No chyba że się mylę bo może są też tacy którzy ich nienawidzą
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Składniki
Do miski wbić całe jajka wsypać szczyptę soli i ubić mikserem na najwyższych obrotach na puszysta masę jajeczną, następnie wsypać mąkę a po chwili wlać mleko oraz wodę gazowaną i zmiksować do połączenia się składników na jednolitą masę , po zmiksowaniu wlać olej i również zmiksować
Do zmiksowanego ciasta włożyć ulubioną chochlę, rozgrzać patelnię, nabierać chochlę ciasta ( ciasto ma konsystencję lekko gęstej śmietany ) wlać na rozgrzaną patelnię i rozprowadzić ciasto po całości patelni smażyć na średnim ogniu, gdy smażone ciasto zacznie się ścinać wtedy odwrócić placek na drugą stronę i podsmażyć parę minut ( ja już na wyczucie smażę ). Usmażone placki układać jeden na drugim na talerzu
Usmażone bardzo smaczne i pulchne naleśniki posmarowałam każdy oddzielnie swojskim dżemem z czarnej porzeczki i borówki, zawijać dowolnie można także podać z twarogiem lub dowolnym farszem ponieważ naleśniki nie są słodzone nadają się do wszystkich farszów kto jaki lubi. Moja rodzina i znajomi bardzo często korzystają z mego przepisu i są zachwyceni ponieważ zawsze wychodzą im pyszne naleśniki