Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Takie racuchy sprawdzą się doskonale na śniadanie, kolację, podwieczorek czy deser lub po prostu jako przekąska. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Myślę, że wszystkie potrzebne składniki na pewno znajdziecie w swojej kuchni. Zaskoczeniem pewnie będzie dla Was, że można przygotować tak puszyste, mięciutkie racuchy w tak prosty i szybki sposób. Wyjdzie nam wspanałe wspomnienie dzieciństwa...
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 760
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2231
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1461
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 160
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 119
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 760
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2231
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1461
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 160
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 119
Składniki
Sposób przyrządzenia Jabłka dokładnie obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy aż powstania puszysta masa. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z sodą i kefir (lub mleko). Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy nasze jabłka i całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego !! Porada Ogień powinien być mały, aby racuchy usmażyły się w środku. Do racuchów z jabłkami możemy dodać odrobinę cynamonu, który podkreśli smak jabłek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Możemy eksperymentować z różnymi owocami i podawać np. rodzynkami i bitą śmietaną.