Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej okrągłe pulpety, które następnie ugotować na parze. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić paprykę i udusić ją na małym ogniu. Włożyć do rondla ugotowane pulpety, podgrzać, dodać kapary. Chwilę dusić wszystko razem. Gotowe danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko.