Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj, w ten dżdżysty i szary poranek, postanowiłam dodać życiu trochę koloru, energii i smaku. Zgrillowałam młodziutką cukinię, dodałam dwa rodzaje serów pleśniowych i dołożyłam ćwiartki soczystych fig. Wyszła barwna i bogata w kontrastujące smaki przystawka. Mówię Wam, żyć nie umierać!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 140
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 130
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 140
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 130
Składniki
Umyć figi, odciąć ogonek, pokroić na ósemki. Cukinię opłukać, odciąć końcówki, pokroić wzdłuż na cieniutkie, około półtoramilimetrowe plastry, zgrillować na rozgrzanym oleju z obu stron, odsączyć na ręczniku papierowym.
Sery pokroić na kawałki. Ułożyć na jednym z końców każdego plastra cukinii kawałek sera i figę, zrolować i zapiąć wykałaczką; serwować z pozostałymi cząstkami fig. Ready, steady, go!