Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite maleństwa przygotowane w rondlu są idealne na wykwintny świąteczny obiad.
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Składniki
Przepiórki opłukałam i wysuszyłam papierowym ręcznikiem. Jabłka pozbawiłam gniazd nasiennych. Po kawałku jabłka włożyłam do każdej tuszki.
Natarte solą i pieprzem i obtoczone w mące tuszki obsmażyłam na rumiano z kawałkami jabłek, czosnek dodałam pod koniec smażenia aby się nie przypalił. Jeszcze gałązka szałwii dla aromatu. Przepiórki podlałam winem i dusiłam je pod przykryciem na niewielkim ogniu. Zasadniczo powinny być już dobre po 30 minutach ale lubię jak mięso z łatwością odchodzi od kości i zostawiłam je na godzinę i tylko sprawdzałam czy płyn zbytnio nie wyparował. Po godzinie będą mięciutkie i soczyste a sos sam się zagęści. Można pod koniec sprawdzić czy nie trzeba go doprawić solą. Przed podaniem posypałam natką i chili.
Smacznego :)