Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąskę z chleba tostowego, na jeden kęs. Do sakiewki z chleba tostowego można użyć dowolnego wytrawnego nadzienia. Ja użyłam tradycyjnej sałatki jarzynowej, ale można też użyć pasty jajecznej, pasty rybne, twarogowe lub dowolną ulubioną sałatkę.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 15
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 126
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 15
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 126
Składniki
Nie podaję ilości użytych składników bo każdy może przygotować dowolną ilość przekąsek. Chleb tostowy pszenny lub pełnoziarnisty, przecinamy na trójkąty, każdy trójkąt wałkujemy aby był bardziej elastyczny i podatny na zwijanie. Boki trójkątów spinamy wykałaczką (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie). Gotowe sakiewki podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 5-7 minut. Przestudzone sakiewki nadziewamy ulubionym wytrawnym nadzieniem. Ja użyłam tradycyjnej sałatki jarzynowej, ale można też użyć pasty jajecznej, pasty rybne, twarogowe lub dowolną ulubioną sałatkę.