Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska z salami, oliwek i ciasta francuskiego. W karnawale takie szybkie i smaczne kąski sprawdzają się doskonale. Goście je uwielbiają.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14413
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14413
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwijamy i wykrawamy szklanką kółka. Połowę kółek układamy na blasze. Smarujemy je żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody. W pozostałych kółkach wykrawamy literatką środki.
Wykrojone pierścienie układamy na kółkach. Smarujemy również żółtkiem i posypujemy czarnuszką. Środki nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane kąski wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Gotowe wyjmujemy od razu z piekarnika.
Łyżeczką delikatnie wduszamy środki i wypełniamy je łyżeczką serka. Na serku układamy plasterek salami, oliwkę i ćwiartkę pomidorka. Przyozdabiamy przekąski listkami pietruszki. Prosta przekąska z ciasta francuskiego z salami i oliwkami gotowa!
Nasza rada: Z kółek wykrojonych literatką możemy zrobić chrupiące talarki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy żółtkiem i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na 10 minut i gotowe!