Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska z parówek i ciasta francuskiego. Do przekąski można podać ulubiony sos. W karnawale takie szybkie i smaczne kąski sprawdzają się doskonale.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Wszystkie składniki sosu przekładamy do miski i łączymy doskonale. Odkładamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Parówki kroimy na trzy części. Każdą z nich nacinamy na krzyż po obu końcach (nacięcie nie ma być głębokie – mniej więcej na 0,5 cm). Ciasto rozwijamy i kroimy nożem lub radełkiem na paski 12-15 cm. Każdą parówkę zawijamy w pasek, zostawiając nacięte końcówki na wierzchu. Zlepiamy końce ciasta. Układamy kąski parówkowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec smarujemy ciasto żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Tak przygotowane kąski wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Gotowe wyjmujemy od razu z piekarnika.
Podajemy z sosem czosnkowym!
Nasze rady: Do przekąski możemy podać inne sosy, np. ketchup z odrobiną ziół prowansalskich. Przekąskę możemy przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, upiec w trakcie przyjęcia. Najsmaczniejsze są ciepłe, chrupiące prosto z pieca.