Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna przystawka. Danie północnych Włoch. Użyłem melona żółtego.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 188
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 188
Składniki
Melona umyłem, osuszyłem, włożyłem go na kilka godzin do lodówki. Przekroiłem na połowę, usunąłem pestki. Pokroiłem połówki na sześć cząstek, z każdej ściąłem skórkę. Na półmisku ułożyłem na przemian cząstki melona i plasterki szynki. Posypałem pieprzem.