Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto , ładnie wygląda i super smakuje.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3059
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3059
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 212
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić , dodać cukier, następnie żółtka i dalej ubijać. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dodajemy do ubitych jajek i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 35 min w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwini.
MASA: Ubić śmietanę z cukrem, dodać śmietan fixy. Następnie dodać pokruszone batony i pokrojone brzoskwinie. Wymieszać delikatnie. Masę nałożyć na biszkopt .
Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę.SMACZNEGO!