Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do śniadania lub kolacji.
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Składniki
Umyte, osuszone pomidory pokroić w grube plastry. Jajka rozbełtać w miseczce z dodatkiem szczypty soli. Każdy plaster pomidora, po obu stronach, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, solą i mąką pszenną. Tak przygotowane plastry pomidorów zamaczać w rozbełtanych jajkach i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierową serwetką, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podać posypane pokrojonymi liśćmi bazylii, z sosem czosnkowym, albo bez dodatków. Smacznego.