Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pełne błonnika, zdrowe i pożywne pomarańczowe ciasteczka owsiane, słodzone syropem klonowym. Ciasteczka świetnie sprawdzą się jako mały deser lub mała przekąska, która doda nam dużo pozytywnej energii przed, jak i po treningu.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 190
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 190
Składniki
Płatki owsiane wsypujemy do miski i kruszymy je w dłoniach na mniejsze kawałki. Możemy je też delikatnie zmiksować.
Masło rozpuszczamy w gorącym mleku, a powstałą mieszanką zalewamy płatki owsiane, które odstawiamy na około 10 minut do momentu, aż te odpowiednio zmiękną.
Następnie do płatków dodajemy dżem pomarańczowy, 2 jajka, szczyptę soli, syrop klonowy (ilość wedle upodobań), skórkę otartą z 1 pomarańczy, proszek do pieczenia oraz mąkę pełnoziarnistą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie w dłoniach forujemy ciasteczka, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy na około 15 -1 6 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Upieczone ciasteczka odstawiamy do odpowiedniego stężenia.
Życzę smacznego! :)