Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne a zarazem proste w wykonaniu
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Składniki
Polędwicę nadziac śliwkami suszonymi,zawinąc w plastry boczku wędzonego,przed zawinięciem posypac pieprzem,upiec na oliwie
Sos:posiekac grzyby,cebulę i ogórki,udusic na oliwie cebulę,na cebulę grzyby i ogórki,podlac bulionem,dodac sos sojowy,jak się połowę odparuje podbic mąką ziemniaczaną.Podawac z ziemniakami potem sos a na sos pokrojone mięso.Ziemniaki bardzo fajne do tego dania to:ugotowane małe ziemniaki odcedzic,do garnka dac masło,posiekaną zieloną pietruszkę i wyciśniety przez praskę czosnek.Delikatnie wstrząsac garnkiem żeby ziemniaki pokryły się masłem,ale nie rozpadły.