Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, smacznie, elegancko
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Składniki
polędwiczkę umyć pokroić w plastry 3-4 cm lekko rozbić dłonią. oprószyć sola i pieprzem, najlepiej grubo mielonym. Usmażyć na oliwie z oliwek aby była miękka. odłożyć do wystudzenia.
ser camembert przekroić w połowie (jak ciasto do tortu)
ciasto francuskie kroimy w pasy o takiej szerokości aby zmieścił się nam plaster polędwiczki i krążek sera. Całość zawijamy i zlepiamy boki.
układamy na blaszce wyłożonej pergaminem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na 180 C aż się ciasto zarumieni
Podajemy z żurawiną jako przystawkę lub dokładamy frytki i brokuły z wody i mamy danie obiadowe