Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno wielu z was pamięta takie plastry ziemniaków, smażyło się je w domu na blachach pieca. Ja je smażyłam na ognisku na specjalnej blasze. Lubię takie mocno podsmażone. Polecam
blacha , nóż, miska, widelec
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w nie za grube plastry. Włożyć do miski, spryskać olejem, dodać przyprawy do kurczaka i wymieszać. Na rozgrzana blachę ułożyć plastry ziemniaków oprószyć jeszcze przyprawą i smażyć z jednej i z drugiej strony. ( po usmażeniu z jednej strony obrócić na drugą stronę). Może przypomniałam Wam smaki dzieciństwa , bo moim gościom tak.
Smażenie ziemniaków.
Ziemniaki gotowe do jedzenia.