Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tanie w wykonaniu i zarazem przepyszne.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8824
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 179
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 28
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 119
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 461
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8824
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 179
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 28
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 119
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 461
Składniki
Wykonanie sosu: Ogórka obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać posiekany szczypiorek i wymieszać z kefirem. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem do smaku. Wykonanie ciasta: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i staranie utłuc. Pokroić cebulę, ser żółty, czosnek, posiekać natkę pietruszki i wszystko połączyć z ziemniakami. Przyprawić do smaku, wbić jajko, zagnieść ciasto i uformować placuszki. Następnie smażyć placuszki z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z sosem kefirowym.