Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, smaczne i tanie- czego chcieć więcej.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Cukinię zetrzyj na grubych oczkach. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddziel od białek. Mleko zmiksuj z żółtkami. Dodawaj powoli mąkę z proszkiem- cały czas miksuj. Dodaj pokruszoną fetę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dołóż cukinię. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj ubite na sztywno białka. Delikatnie wymieszaj łyżką. Na gorący tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.