Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne, pulchne i delikatne w smaku placki, które mogą stanowić naprawdę fajną, słodką przekąskę ;) Polecam!
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 100
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 150
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 100
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 150
Składniki
Żółtka zmiksować z serem i maślanką. Dodać cukier brązowy, mąkę, proszek do pieczenia i całość dokładnie połączyć.
Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i bardzo delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Placki rosną w czasie smażenia, więc kładąc je na patelni należy o tym pamiętać i zostawić miejsce między nimi. Można podawać z dodatkiem musu owocowego. Smacznego!