Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś smażone bardzo często, dziś trochę zapomniane - placki na sodzie. Można je jeść bez niczego, na ciepło i na zimno, można z masłem, albo z dżemem - jak kto lubi. Ja lubię każdą wersję.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 124
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 110
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 884
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 362
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 124
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 110
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 884
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 362
Składniki
Mąkę z sodą przesiać, dodać resztę składników. Wymieszać łyżką do zagęszczenia, a później zagnieść ciasto. Podzielić na sześć równych części. Zrobić kulki i każdą kulkę rozwałkować. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe.