Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wcześniej wspominałam, nie wyrzucamy jedzenia, a przynajmniej staramy się. To dlatego wczoraj usmażyłam placki z ugotowanych ziemniaków, które zostały po obiedzie. Czasami gotuję ich nawet więcej, aby je jakoś ciekawie wykorzystać. Tym razem pomysł mam od Ani z Glasgow, która jest mistrzynią w wykorzystywaniu resztek. Ale wracając do przepisu, to jest to kolejny przepis z kategorii: Kuchenny recykling. I sprawdził się nad wyraz pysznie. Polecam przy podaniu posypać szczypiorkiem.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, lub dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, jajko. Zagniatamy. Mąki należy dodawać stopniowo. Ciasto nie powinno się kleić do rąk. Robimy gruby wałek z ciasta i spłaszczamy i tniemy kopytka giganty. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.