Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozszerzacie dietę swojego malucha i szukacie ciekawych przepisów na proste i smaczne posiłki, które można serować już w pierwszym roku życia? A może chcecie przygotować zdrową przekąskę dla siebie? Placuszki wykonane według tego przepisu z pewnością zasmakują Wam i waszej rodzinie. Możecie podać je solo lub w towarzystwie owoców - pokrojonego w plasterki banana, czy musu z pieczonego jabłka.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Banana obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i rozdrabniamy widelcem. Do musu bananowego dodajemy puree z dyni. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Łyżeczkę masła klarowanego roztapiamy na patelni teflonowej. Placuszki nakładamy na rozgrzaną patelnię przy użyciu łyżki. Placki smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Gotowe placuszki podajemy z owocami lub warzywami.