Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam cukinię, więc poszukuję dla niej odpowiedniej oprawy :)
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6629
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1266
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6629
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1266
Składniki
Margarynę stopic, przestudzic. Do mąki dodac drożdże, sól , śmietanę. Zarobic gładkie ciasto, stopniowo dodawac margarynę. Wyrobic i odstawic do wyrośnięcia. Następnie 2/3 ciasta rozwałkowac i ułożyc na blasze (mnie wygodniej było rozprowadzic je dłońmi). Znowu pozostawic do wyrośnięcia.
W tym czasie cukinię obrac i pokroic razem z serem w kostkę, szynkę w paski. Dodac rozbełtane jajka, sól, pieprz, wymieszac. Farsz rozłożyc na cieście, na wierzchu ułożyc kratkę z pozostałego ciasta. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50 minut.
Przepis wyszperałam w jakiejś starej Przyjaciółce mojej mamy :)