Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania przekąski, na wierzch można dodać swoje ulubione dodatki, moja propozycja z serem mozzarella, drobiową wędliną i czerwoną cebulką.
Mikser, miska, łyżka, papier do pieczenia, nóż.
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6628
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1263
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6628
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1263
Składniki
Białko oddzielić od żółtka. Do żółtka dodać skyr, mąkę, proszek proszek do pieczenia i czosnek granulowany, całość posolić i ręcznie wymieszać. Białko mikserem ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać pianę do wcześniej połączonych z żółtkiem składników. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać surowe jeszcze ciasto na pizzerki i rozsmarować je formując przeciętnej wielkości placki. Wyszło mi 6 spodów. Piec same spody jeszcze bez dodatków w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 15 minut, aż się ładnie zarumienią. Podpieczone spody wysunąć z piekarnika. Każdą pizzerkę posmarować pomidorowym koncentratem (można zamienić na ketchup) i posypać oregano. Na wierzch kłaść po kawałku serowego plastra (u mnie mozzarella, ale można użyć dowolnego rodzaju sera), dwa plastry drobiowej wędliny i kilka kawałków pokrojonej niezbyt drobno czerwonej cebuli. Pizzerki z ułożonymi dodatkami wsunąć z powrotem do piekarnika i podpiec już w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu przez około 5 - 8 minut.