Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na pyszną kolacje dla najmłodszych i dorosłych.
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7184
Polecam.
Odsłon: 1754
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7184
Polecam.
Odsłon: 1754
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
1. Proszek ciasta na pizze wsypujemy do miski, dodajemy drożdże oraz wodę, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki oraz pokrojoną w paseczki paprykę oraz szynkę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Gdy ciasto podwoiło swoją objętość robimy małe kulki i rozpłaszczamy dłonią, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Każdy kawałek ciasta smarujemy cienko ketchupem i nakładamy farsz z grzybów. 6. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 °C.
7. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczach. 8. Pizzerki gotowe. 9. Smacznego.