Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna, smaczna pizza, prosta i szybka w przygotowaniu.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: Z tej ilości ciasta wychodzą 2 pizze o średnicy 25 cm. Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
wykonanie pizzy: Z ciasta rozwałkowujemy okrągły placek. Rozwałkowany placek ciasta umieszczamy na blasze. Nakładamy warstwę duszonych pieczarek z cebulą. Układamy pokrojone w cienkie plasterki oliwki, papryczki i w połówki ser mozzarella. Całość posypujemy serem mozzarella wiórki, oregano, ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu posypujemy świeżymi listkami bazylii. Smacznego !!!